43.jpg

Bonbons & Chocolates

This is the page description.

 

—  BONBONS  —

 
100008.jpg
 
 
SWEET MARIE Citroen crème met in het hart frambozen-bessen gelei. €3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

SWEET MARIE
Citroen crème met in het hart frambozen-bessen gelei.
€3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

ALBÈRT NOOT Verrassende koffiecrème met een laagje praline en hazelnoot €3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

ALBÈRT NOOT
Verrassende koffiecrème met een laagje praline en hazelnoot
€3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

 
ALBÈRT GLAD Verrassende koffiecrème met een laagje praline en hazelnoot €3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

ALBÈRT GLAD
Verrassende koffiecrème met een laagje praline en hazelnoot
€3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

LIMONELLO Frisse citroenpasta met een laagje luchtige crème fraîche €3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

LIMONELLO
Frisse citroenpasta met een laagje luchtige crème fraîche
€3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

 
BANAAN Bananencrème met caramelcroquant €3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

BANAAN
Bananencrème met caramelcroquant
€3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

CUBAANSE KUS Amandelcrème met een vleugje Cubaanse honing €3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

CUBAANSE KUS
Amandelcrème met een vleugje Cubaanse honing
€3,25 (125 gram) /   €6,50 (250 gram)

 
 
 

—  CHOCOLATES  —

 
IMG_4109.jpg

Twee paar rechterhanden maken de meest gedetailleerde chocolade uit de VS.

Adam Dick en Dustin Taylor zijn echte ambachtslieden. Traditionele technieken, klassieke machines en een authentieke smaak. Dat is waar het in de kleine fabriek in Eureka (Californië) om draait.

 
 

DICK TAYLOR

Het is bijna zonde een Dick Taylor reep te breken om het op te eten. Alle chocolade wordt gegoten in mallen met fijne tekeningen. Dat levert kleine kunstwerkjes op. In de fabriek worden de verpakkingen met een ouderwetse drukpers gemaakt. De verpakking zou je eigenlijk ook wel willen bewaren. Adam en Dustin begonnen ooit als botenmakers. In 2010 raakten ze geïnteresseerd in de wereld van chocolade. Wat hen trok in hout, trok ook in chocolade. Een ruwe plank hout bewerkten ze tot een opvallend meubel. Een cacaoboon veranderen ze in een bijzondere reep. Een Dick Taylor reep heeft niet meer nodig dan een boon met een unieke smaak en een bijpassende suiker. Adam en Dustin voegen geen extra cacaoboter, vanille of emulgators toe. Dick Taylor chocolade zit bomvol smaak. Houd je reep bij de hand (leg het naast de bank of op je bureau) en neem op verschillende momenten van de dag even een stukje. Zo zal elke keer dat je van de reep proeft een andere smaak opvallen. 

 

72% Belize chocolade met maple siroop gecarameliseerde geraspte kokosnoot en zeezout.

DICK TAYLOR - MAPLE COCONUT / €8,50

Pure, rijke Californische ‘Black Mission’ vijgen gecombineerd met 72% Madagascar chocolade.

Pure, rijke Californische ‘Black Mission’ vijgen gecombineerd met 72% Madagascar chocolade.

DICK TAYLOR - BLACK FIG / €8,50

 
 

GeorgiaRamonrepen-e1475324291909.jpg

Bernardini is dè chocolade-kennEr van Duitsland

 

Georg Bernardini is opgeleid als patissier maar heeft zich sinds de jaren negentig van de vorige eeuw ontwikkeld tot een van de beste chocolatiers van de wereld. Georgia Ramon is de gezamenlijke firma met zijn levensgezelling Ramona Gustmann.

 
 

GEORGIA RAMON

Bernardini is dè chocoladekenner van Duitsland. Na jarenlang samen met een vriend een confiserie te hebben gedreven, deed hij in 2013 het standaardwerk Der Schokoladentester verschijnen. Hierin beoordeelt hij kritisch alle origine chocolades. September 2015 verschijnt een geheel nieuwe uitgave, in het Duits en in het Engels. En bij het proeven en schrijven begon het weer te kriebelen: in In 2015 begon het weer te kriebelen. Samen met zijn partner Ramona lanceerde hij het nieuwe merk Georgia Ramon.

 
Geconcheerd met vloeibaar gemaakte Bench Maji-koffiebonen uit Ethiopië. Deze uit het Ethiopische oerwoud stammende zogeheten Arabica-plant heeft zich over de hele wereld verspreid. Het is de oervader van de hedendaagse Arabica-cultivars. Geroosterd door Caffè a casa in Wenen. Deze koffie-chocola harmonieert heel goed met de knapperige cacaonibs die in de reep zijn verwerkt. De melkchocola is een blend van cacao uit de Dominicaanse republiek en Ghana (van de ABOCFA Coöperatie).

Geconcheerd met vloeibaar gemaakte Bench Maji-koffiebonen uit Ethiopië. Deze uit het Ethiopische oerwoud stammende zogeheten Arabica-plant heeft zich over de hele wereld verspreid. Het is de oervader van de hedendaagse Arabica-cultivars.
Geroosterd door Caffè a casa in Wenen. Deze koffie-chocola harmonieert heel goed met de knapperige cacaonibs die in de reep zijn verwerkt.
De melkchocola is een blend van cacao uit de Dominicaanse republiek en Ghana (van de ABOCFA Coöperatie).

GEORGIA RAMON - KAFFEE & KAKAO-NIBS / €4,95

Een witte “chocolade” met de verfijnde Bourbon-vanille uit Madagaskar. De cacaoboter is afkomstig van de Dominicaanse Republiek

Een witte “chocolade” met de verfijnde Bourbon-vanille uit Madagaskar. De cacaoboter is afkomstig van de Dominicaanse Republiek

GEORGIA RAMON - VANILLE / €4,95

 
Malabar is de peperkust van India. Daar komt mild fruitige peper vandaan. Kubeben-peper komt uit Indonesië, van Java en andere eilanden van deze Gordel van Smaragd. Die peper is wat kruidig. De gebruikte chocola is een blend van cacao van de Dominicaanse Republiek en uit Ghana (ABOCFA Coöperatie).

Malabar is de peperkust van India. Daar komt mild fruitige peper vandaan. Kubeben-peper komt uit Indonesië, van Java en andere eilanden van deze Gordel van Smaragd. Die peper is wat kruidig.
De gebruikte chocola is een blend van cacao van de Dominicaanse Republiek en uit Ghana (ABOCFA Coöperatie).

GEORGIA RAMON - MALABAR & KUBEBEN PFEFFER / €4,95

U bent gewaarschuwd! Voor de ware gourmet-masochist! Deze chocolade is bereid met Carolina Reaper, de scherpste chilipeper ter wereld. Met gemiddeld 1.569.300 op de schaal van Scoville en een topschore boven de 2.200.000. Deze peper kwam in november 2013 in het Guinness Book of Records. Deze chocolade kent geen genade, alleen pijn. En dus perfect voor de ware gourmet-masochist. Dit is eigenlijk geen chocola – behalve natuurlijk voor die mensen die er van genieten als de pijnlijke scherpte hun hoofd bereikt. We hebben u dus gewaarschuwd. De door Georgia Ramon gebruikte chocolade is een blend van cacao uit de Dominicaanse Republiek en cacao uit Ghana.

U bent gewaarschuwd! Voor de ware gourmet-masochist!
Deze chocolade is bereid met Carolina Reaper, de scherpste chilipeper ter wereld. Met gemiddeld 1.569.300 op de schaal van Scoville en een topschore boven de 2.200.000. Deze peper kwam in november 2013 in het Guinness Book of Records.
Deze chocolade kent geen genade, alleen pijn. En dus perfect voor de ware gourmet-masochist. Dit is eigenlijk geen chocola – behalve natuurlijk voor die mensen die er van genieten als de pijnlijke scherpte hun hoofd bereikt. We hebben u dus gewaarschuwd.

De door Georgia Ramon gebruikte chocolade is een blend van cacao uit de Dominicaanse Republiek en cacao uit Ghana.

GEORGIA RAMON - CAROLINA REAPER / €4,95

 
GR-Haiti.jpg

GEORGIA RAMON - HAITI / €4,95

GR-Congo.jpg

GEORGIA RAMON - CONGO / €4,95

 
 
 

12017648_1152969628051244_5011672110496981078_o.jpg

FRAAIE CHOCOLADE VAN MADAGASKAR

Biologische fairtrade ‘tree to bar’ chocolade van Madagaskar, fraai verpakt en van uitmuntende kwaliteit. Het merk Menakao is in 2011 gelanceerd en de chocolade wordt gemaakt bij de fabriek Cinagra, dat net iets buiten de hoofdstad Antananarivo is gevestigd. Zij maken sinds 2006 chocolade.

 
 

MENAKAO

In 2005 nam Shahin Cassam Chenai na een goed gesprek met een cacaoboer het initiatief tot het maken van chocolade. Hij startte out of the blue Cinagra en kreeg hulp van een Franse chocolatier voor het samenstellen van receptuur.

 
De combinatie van Cacaoboter Arabica koffie uit Madagaskar zijn centrale hooglanden, crunchy cacao nibs en zeezout geven deze chocolade een authentieke en intense smaak die goed samengaat met de tonen van rode vruchten in de cacao.

De combinatie van Cacaoboter Arabica koffie uit Madagaskar zijn centrale hooglanden, crunchy cacao nibs en zeezout geven deze chocolade een authentieke en intense smaak die goed samengaat met de tonen van rode vruchten in de cacao.

MENAKAO - ARABICA & COCOA NIBS & SEA SALT / €4,95

De fleurigheid van de roze peper gecombineerd met de noten van citrusvrucht en citroengras van de combava dansen samen met noten rode vruchten van de chocolade om zo een decadente en verfrissend moment te creëren, met een sappig gevoel… De gecombineerde zuurheid van de bonen uit Madagaskar en de combava verlengen smaakvol de frisheid tot op het laatste moment.

De fleurigheid van de roze peper gecombineerd met de noten van citrusvrucht en citroengras van de combava dansen samen met noten rode vruchten van de chocolade om zo een decadente en verfrissend moment te creëren, met een sappig gevoel… De gecombineerde zuurheid van de bonen uit Madagaskar en de combava verlengen smaakvol de frisheid tot op het laatste moment.

MENAKAO - COMBAYA & PINK PEPPER / €3,95

 
Een romige melkchocolade met vleugjes van karamel, verenigd met crunchy hazelnoot nibs. Dit alles wordt overgebracht door de fruitige en citrus aroma’s welke kenmerkend zijn voor de cacaobonen uit Madagaskar.

Een romige melkchocolade met vleugjes van karamel, verenigd met crunchy hazelnoot nibs. Dit alles wordt overgebracht door de fruitige en citrus aroma’s welke kenmerkend zijn voor de cacaobonen uit Madagaskar.

 

MENAKAO - HAZELNUTS / €3,95